Начало Новини Актуално Връх Шипка събра на 3 март хиляди признателни българи (видео)

Връх Шипка събра на 3 март хиляди признателни българи (видео)

Актуално

3 март

Хиляди признателни българи и руснаци се качиха на връх Шипка, за да се преклонят пред подвига на знайните и незнайни герои, които са дали живота си преди 134 години, за да бъде свободна България. В тържеството по случай Националния празник на историческия връх участваха вицепрезидентът Маргарита Попова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министър Томислав Дончев, посланици, депутати и др.

Този подвиг на това място не е случаен. В него е въплътен талантът, духовността, енергията и саможертвата на поколения българи. Честит празник! Нека да го отпразнуваме подобаващо, да се обичаме, заедно да работим и да вървим напред за благото на България и на българския народ, каза в приветственото си слово вицепрезидентът на Р България Маргарита Попова.

Нека днес, 134 години по-късно, на Шипка всички да бъдем горди, че сме българи. Да живее България!, обърна се към присъстващите вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Много деца почетоха 134-та годишнина от Освобождението на България. За мен този ден е много специален, защото България се е освободила от турско робство, каза Радостин от Бургас.

Честит празник на всички българин и нека се радват, че са българи, отправи своя поздрав Климент от Сливен.

Символичен домакин на честванията е Община Казанлък.

Хиляди се качиха на връх Шипка

Още новини