Начало Новини Актуално Връчват ежегодните награди Дарител на годината 2009

Връчват ежегодните награди Дарител на годината 2009

Актуално

За четвърта поредна година Асоциацията на обществените фондации в България връчва своите награди Дарител на годината на фирми и физически лица, които са направили значими дарения към обществените фондации в своите градове. Официалната церемония е на 26 февруари в Ямбол в хотел Кабиле. Носители на престижната статуетка са дарители от градовете Ямбол, Пазарджик, Габрово, Лом, Тутракан, Чепеларе, Благоевград и Стара Загора, съобщиха организаторите.

За своята съвместна дейност с Обществен дарителски фонд – Стара Загора награди получават:

1. МБАЛ Св. Иван Рилски - За партньорство и подкрепа в инициативата за лечение на деца с ортопедични заболявания. Болницата предоставя база за оперативното лечение на децата, а лекарският екип от ортопеди, под ръководството на  д-р Петьо Братоев работи безвъзмездно за каузата.

2. Фондация Суисклиникал (Swissclinical), Швейцария - Стратегически партньор за 2009 на „Обществен дарителски фонд – Стара Загора. Наградата се присъжда за ползотворното партньорство, довело до реализирането на нова за дейността на фонда инициатива. Суисклиникъл осигурява екип от швейцарски ортопедисти, които изработват съвременни помощни ортопедични средства за деца. Швейцарският ортопед д-р Бруно Франие съвместно с екипа на д-р Петьо Братоев (МБАЛ Св. Иван Рилски) правят безплатни ортопедични операции на деца в неравностойно положение.

3. г-н Захари Хайтов - За подкрепа на инициативите на Обществен дарителски фонд – Стара Загора. Направил значимо дарение за развитие на Социалното танцуване в Стара Загора.

За краткото време в което работят, Обществените фондации в България спечелиха доверието на обществеността и нейната съпричастност с благородните си каузи. Асоциацията успя да заеме място сред водещите в страната неправителствени организации. Едно от големите признания за дейността й е членство в Световната организации на обществените фондации. За по-малко от 6 години членовете на Асоциацията на Обществените фондации в България реализираха 374 проекта за над 5 млн. лв. в подкрепа на над 700 000 души.

През 2009 членовете на асоциацията са набрали средства от местни дарители в размер на 600 000 лв.

Още новини