Начало Новини Актуално Връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев“, наградата „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев“, наградата „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Актуално
Регионален исторически музей СтараЗагораНа 22 май от 18.00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей  ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев“, наградата „Стара Загора“ и „Млада Загора“.
Наградата „Стара Загора“ тази година ще бъде връчена за втори път. С нея се удостояват личности за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в община Стара Загора. Тя се присъжда в две направления - наука и образование, и култура и изкуство, като наградата за всяко направление може да бъде индивидуална и/или колективна.
На празника е посветена и премиерата на „Трубадур“ от Джузепе Верди на Държавна опера – Стара Загора. Тя ще се състои на 22 май от 19.00 ч. в залата на оперния театър.
Програмата в деня на Празника на българската просвета и култура – 24 май,  ще започне с издигането на националния флаг пред сградата на общината в 10.00 ч. Оттам по централния булевард „Ц.С. Велики“ ще тръгне празнично шествие.
Празничните дефилета на абитуриентите от Випуск 2015 се провеждат от  23-26 май от 18.00 ч. в парк „Пети октомври“.

Още новини