Начало Новини Актуално Връчиха с полиция заповед за инвентаризация на Театъра в Казанлък

Връчиха с полиция заповед за инвентаризация на Театъра в Казанлък

Актуално

Заповед за инвентаризация на Общинския театър в Казанлък, подписана от кмета на общината Галина Стоянова, бе връчена от полицейски служители на главния счетоводител на Театъра. Тази мярка се е наложила поради създалото се напрежение след назначаването на новата шефка на Театъра Диана Рамналиева.

Срещу нея в последните три седмици има сериозна съпротива от страна на театралната трупа в Казанлъшкия театър, чийто работодател е Общината. И вчера артистите се опитаха да попречат на влизането й в сградата.
За 17 май, по предварителна информация, чрез Открито писмо, разпространено във Фейсбук, театралите канят спечелилата с конкурс място директорка на диспут, заедно с досегашния титуляр на поста Атанас Чопов. Рамналиева отказала да получи писмото-покана. Тя коментира, че писмо не е получавала. Отказала е колетна пратка, тъй като куриерът, който я потърсил, я уведомил, че за нея има колетна пратка. Помолил я за пълния адрес, на който да я достави, пише вестник Старозагорски новини.
Паралелно с театралната сага в Казанлък продължава и подписката на театралите в подкрепа на стария директор. До момента подкрепа са заявили над 3300 граждани.

Още новини