Начало Новини Актуално Вот на недоверие само на министър Цветанов иска Синята коалиция

Вот на недоверие само на министър Цветанов иска Синята коалиция

Актуално

Синята коалиция ще подкрепи вота на недоверие, който предстои да бъде внесен в канцеларията на Народното събрание, в частта му, където става дума за работата на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това заяви вчера на пресконференция в Стара Загора депутатът от ДСБ Иван Иванов.

Той уточни, че още през февруари коалицията е снела политическото си доверие от министъра на вътрешните работи поради неспособността му да се справи с престъпността в страната. Депутатът каза още, че сините не могат да подкрепят цялостен вот срещу кабинета, тъй като там имало министри, които работели добре и качествено. На журналистически въпрос, дали с участието си във вота коалицията не се равнява с БСП, депутатът отговори, че не тя, а БСП се равнявала със сините, пише вестник Старозагорски новини.
Иванов направи анализ и на отхвърления от Народното събрание през миналата седмица проектозакон за конфискация на придобитото по незаконен начин имущество. По негово мнение, дори и да бил приет, той щял да бъде отхвърлен от Конституционния съд, тъй като нарушавал основни права на гражданите. "Доказателствата в проектозакона са заменени със съмнения, а това е противно на всяко законодателство", бе категоричен народният представител. Той окачестви заканата на правосъдния министър Маргарита Попова, че след три месеца ще внесе същия закон, като емоционална, и уточни, че "Синята коалиция" ще го подкрепи, когато в него бъдат спазени декларираните в Конституцията граждански права.
Иван Иванов засегна и водените между общинските организации на ДСБ и СДС в Стара Загора разговори за бъдещия кандидат-кмет на коалицията. Той обеща, че до десетина дни всички проблеми ще бъдат изчистени и старозагорци ще научат неговото име.

Още новини