Начало Новини Актуално Военни от Стара Загора ще изучават английски език

Военни от Стара Загора ще изучават английски език

Актуално

Курсове по английски език ще започнат старозагорските военни, съобщи на тържественото откриване на новата учебна година командирът на Втора Тунджанска лекопехотна бригада бриг. ген. Петър Петров. През 2011 година е предвидено още повишаване на квалификацията на командирите, щабовете и подразделенията. Военните ще вложат усилията си за поддържане на постоянна бойна готовност и за провеждане на качествен и ефективен учебен процес.

"Основните задачи пред бригадата за 2010 година бяха изпълнени успешно. Повиши се качеството на работа и на по-високо ниво бе издигната мобилизационната готовност и бойната подготовка", обобщи ген. Петров. В бригадата според него има добре подготвени офицери, но това не е повод за успокоение, защото непрекъснато развиващото се военно дело и усложняването на задачите на контингентите ни зад граница увеличават предизвикателствата, пише вестник Старозагорски новини.

"Ще сме безкомпромисни към онези, които не спазват правилата", заяви на тържеството зам.-министърът на отбраната на РБългария Валентин Радев. Съкращения през 2011 година щяло да има, но предимно в щабовете и администрациите. Малко преди предвидените тактически демонстрации на механизиран патрул - блокиране на сграда и задържане на издирвано лице, той пожела много здраве и успех на старозагорските военнослужещи.
В три операции извън България са участвали подразделенията на Втора Тунджанска лекопехотна бригада през изминалата 2010 година. Тогава е започнала и подготовката на трета рота към многонационална група на Европейския съюз "Хелброк", която ще дава дежурство през втората половина на т.г. През миналите 12 месеца са изпълнени планираните командно-щабни и тактически учения с бойни стрелби. Бригадата може да се похвали с участие в международно учение на полигон "Ново село" съвместно с подразделение на Морската пехота на САЩ, както и в учението "Седем звезди - 2010" на Многонационална бригада "Югоизточна Европа" в Истанбул.

Още новини