Начало Новини Актуално Водолазна група за спасяване в Казанлък остава без база

Водолазна група за спасяване в Казанлък остава без база

Актуално

До края на м.май т.г. трябва да бъде съборена базата, в която се помещава казанлъшкото сдружение с нестопанска цел Морски клуб - Севт III. Решението за премахване е взето, тъй като клубът се намира в чашата на язовир Копринка.

Спасителите не разполагат с друга сграда, където да приберат скъпоструващото си оборудване. В клуба участват 4 отбора с общо 70 активно спортуващи състезатели. Водолазната група е единствената в региона, която помага на хората безвъзмездно. Техен ръководител е Кольо Радуков, който през 2010 година попадна сред достойните българи за дейността си, пише вестник Старозагорски новини.

Преди близо 10 години от Общината лишиха клуба от подходяща база, каквато ние имахме. Морски клуб - Севт III разполагаше с голяма база, където бяха подготвени едни от най-добрите състезатели по гребане и други водни спортове. Клубът беше прехвърлен в едно бунгало, на което ние направихме ремонт и всичко друго нужно, за да създадем подходящи условия. Сега се налага събарянето и демонтирането на базата ни. Отново се отнема възможността да се развиват водните спортове в региона и привличането на деца и юноши към занимания в тази област. Но ние ще направим всичко възможно да продължим. През май ни предстоят семинари, покрай домакинствата на състезания, които, ако трябва, ще провеждаме в хотел!, категоричен беше Кольо Радуков.
Той допълни, че ще продължават да търсят начини и терен, за да продължат дейността си. Членовете на клуба се надяват с участието на Общината да се разработи общ бъдещ проект за развитието на СНЦ Морски клуб - Севт III.

Още новини