Начало Новини Актуално Водата в Горно Ботево - замърсена

Водата в Горно Ботево - замърсена

Актуално

Във връзка с наводненията в землищата на селата Горно Ботево и Сърнево вчера РЗИ извърши мониторинг на качествата на водата, подавана за питейно-битови цели. При пробонабирането са установени отклонения от изискванията за качество на водата.

Същата е с повишена мътност, информира в писмо до областния управител директорът на зравната инспекция д-р Златина Нанева, пише вестник Старозагорски новини.

За предприемане на незабавни мерки е издадено Предписание до ВиК - Стара Загора, уведомени са кметовете и кметските наместници на селата Горно Ботево, Сърнево и Пшеничево.
До кметовете на общините Стара Загора и Раднево са издадени предписания за уведомяване на населението и осигуряване на бутилирана вода в учебните и детските заведения на населените места и недопускане приготвянето на храна на място. Сигнал е изпратен и до Областната дирекция по безопасност на храните - Стара Загора, за предприемане на необходимите мерки спрямо производителите и търговците на храни. За резултатите от анализите на взетите проби питейна вода РЗИ ще информира допълнително.

Още новини