Начало Новини Актуално Вносител на коли от Стара Загора завлякъл лизингова компания със стотици хиляди

Вносител на коли от Стара Загора завлякъл лизингова компания със стотици хиляди

Актуално

Служители на сектор Икономическа полиция при ОД на МВР - Стара Загора задържаха 38-годишния Ангел Христов, който завлякъл лизингова къща с над 400 000 лв. и физически лица с над 200 000 лв. Срещу него е образувано досъдебно производство. След задържане от 72 часа, той е освободен срещу парична гаранция от 7000 лв., съобщиха от Окръжна прокуратура. Задържаният е съсобственик на фирма Вива Макс Ауто, представител на Сузуки за Стара Загора.

През 2008 година е сключил договор с лизингова компания, която му предоставили кредит, с който купил над 20 возила. Според контракта, Ангел Христов имал ангажимент да предлага стоката и да търси клиенти за лизинговото дружество. Първите 10 коли били продадени при напълно коректни условия.
В средата на тази година, обаче, вносителят рязко променил тактиката си и продавал автомобилите без договор между купувача и лизинговата компания. Освен това давал своята банкова сметка за превод на вноските. В хода на разследването е установено, че е извършвал сделки и с други лизингови дружества, по чиито сметки са постъпвали пари. Срещу това измамникът получавал съответната комисионна. При проверката лъснали и други номера на Ангел - продал автомобили, които не е предоставил на купувачите, а ги е препродал на трети лица или ги е заложил в заложни къщи.Още новини