Начало Новини Актуално Внезапна проверка на сметище констатира нередности

Внезапна проверка на сметище констатира нередности

Актуално

Временната комисия за проверка дейността на Звеното по сметопочистване, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци (ЗССТТБО) направи внезапна инспекция на общинското сметище по повод постъпили сигнали в Общински съвет - Казанлък. Това съобщи председателят на Съвета Васил Самарски пред журналисти по време на среща с граждани.

Съветниците от Комисията констатирали отсъствие на пазач от определеното за това място, на площадката на сметището са присъствали лица, които не работят в Звеното, товарещи отпадъци за рециклиране в камион със сливенска регистрация. Разрешение за тази дейност не е представена на Комисията. Установено е също така, че на територията на сметището са се заселили неустановен брой лица, които обитават незаконни постройки. Проверката на Комисията показва, че сигналите за сортиране на отпадъци са истина, подчерта Самарски. Във връзка с констатираните нередности, до кмета на Общината са изпратени 6 въпроса, чиито отговори се чакат до 30 октомври т.г., пише вестник Старозагорски новини.
Освен това Комисията е изискала от ръководството на Звеното справка за деветмесечието на 2009 год., включвайки всички фактури за горива, резервни части, консумативи, договори за външни услуги, поименен списък на работниците в Звеното от 01.01.2009 год. до 30.09.2009 год., справка за ФРЗ, осигуровки, допълнително материално стимулиране, справка за положен извънреден труд, извлечение от банковата сметка, длъжностни характеристики на няколко души и списък на материалноотговорните лица. В ОбС трябва да се представи справка за реализираните приходи от такса-смет за периода от 01.01.2009 год. до 30.09.2009 год., включително и реализирани вземания от предходни години. Изисканата информация Комисията настоява да се представи в Общинския съвет до края на месеца.

Още новини