Начало Новини Актуално Внасят подписка за оставката на Руканов

Внасят подписка за оставката на Руканов

Актуално

Седемнайсет общински съветници се подписаха за отстраняването на председателя на Общински съвет - Стара Загора, Тенчо Руканов от поста. Подписката ще бъде внесена в деловодството днес, каза за медията ни Светломир Желязков от Нова сила.

Той уточни, че мотивът е несъгласие с авторитарния и уронващ престижа на институцията начин, по който Руканов води заседанията на местния парламент.
Под документа са се подписали представителите от БСП и коалиция, четиримата съветници от "Нова сила", един старейшина от "Атака", независимият Николай Миков и Дамян Георгиев от "Целокупна България". Според Желязков, по време на гласуването те очакват да ги подкрепят и колеги от други политически групи, пише вестник Старозагорски новини. Извънредната сесия на ОбС трябва да бъде свикана в седемдневен срок от датата на внасянето на подписката.
Председателят на общинската група на ГЕРБ Румяна Присадашка заяви, че тях никой не ги е търсил за консултации и че не е запозната с мотивите. Чула за подписката съвсем случайно. Тя обаче беше категорична, че подобно искане герберите няма да подкрепят.

Още новини