Начало Новини Актуално ВМРО залесява в знак на протест

ВМРО залесява в знак на протест

Актуално

В края на тази седмица, в събота или неделя, общинската организация на ВМРО - Българско национално движение, ще проведе протестна акция по повод продължаващата почти десетилетие сага с ресторанта на Кълвача в парк "Митрополит Методий Кусев".

Това съобщи общинският лидер на "войводите" в Стара Загора Красимир Червилов. Оригиналният протест ще се състои в засаждане на борови дръвчета около блокирания строеж, който дълги години боде очите на посещаващите парка старозагорци. Членовете на ВМРО ще засадят около 20 фиданки и ще поемат грижата за тяхното израстване във времето, тъй като не се надяват спорът Стойчо Кълвачев - Община Стара Загора, скоро да приключи, пише вестник Старозагорски новини.
Проблемът около постройката на върха на парка продължава от пролетта на 2002 година. Тогава бизнесменът започна да руши съществуващия дотогава ресторант, влязъл в учебниците по архитектура като сграда, идеално вписваща се в околната среда, за да изгради на нейно място собствена резиденция.
Впоследствие, след бурната реакция от страна на старозагорци, тогавашната РДНСК спря работата по обекта, но после отмени забраната. През последните години обаче нищо вътре в оградения с метални тараби обект не е пипнато. Вместо това бизнесменът започна да търси клиенти за имота. От Община Стара Загора се опитаха да върнат "сърцето" на Аязмото на старозагорци чрез заменки със своя собственост, но апетитите на бизнесмена се оказаха твърди големи.
От миналата година той има подновено строително разрешително от Община Стара Загора. Строителни работи по обекта обаче не се извършват и никой не знае засега какви са плановете на Кълвачев.

Още новини