Начало Новини Актуално ВМРО загражда с кипариси строеж на Кълвача

ВМРО загражда с кипариси строеж на Кълвача

Актуално

Сагата със строежа на Кълвача на върха на парк Митрополит Методий Кусев продължава вече шеста година и засега не й се вижда краят. Затова ние от ВМРО - Българско национално движение сме категорични, че ще използваме всички законови средства, за да пресечем апетитите му да направи от някогашния емблематичен за старозагорци ресторант своя резиденция.

Това заяви областният координатор на партията на "войводите" Антон Андонов.
Припомняме, че в края на миналата седмица ВМРО - БНД в Стара Загора организира оригинален протест, в рамките на който засади около строежа на Кълвача 35 кипарисови фиданки. В инициативата участваха и активисти на младежкото ВМРО, както и граждани, а фиданките бяха осигурени от Регионалната дирекция на горите, пише вестник Старозагорски новини.
"Време е този грозен изрaстък най-сетне да бъде премахнат", каза още Андонов, който заедно със съпартиеца си Кристиян Петков вече образуваха самостоятелна група в Общински съвет - Старa Загора. Областният координатор на ВМРО - БНД уточни, че партията му готви нови инициативи, които ще бъдат също толкова оригинални. Старозагорските "войводи" обещават, че няма да спрат с протестите си, докато въпросът най-сетне не бъде решен, а апетитите на Кълвача - пресечени.

Още новини