Начало Новини Актуално ВМРО ще сезира прокуратурата за академичното ДПС

ВМРО ще сезира прокуратурата за академичното ДПС

Актуално

Създаването на партийна структура на територията на Тракийския университет в Стара Загора е антиконституционен и противозаконен акт, срещу който ние категорично протестираме. Това заяви председателят на Общинския изпълнителен комитет на ВМРО Красимир Червилов, по повод изнесената информация, че Движението за права и свободи е организирало студентско ДПС-дружество, на което е присъствал и лидерът на младежката формация Джейхан Ибрямов.

Общинската организация на ВМРО е категорична, че за станалото ще бъде сезиран първо ректорът на университета проф. Иван Станков и второ - прокуратурата, тъй като създаването на партийни структури по работни или учебни места е абсолютно забранено от закона, пише вестник Старозагорски новини.
"Ние отдавна наблюдаваме тези момчета от Тракийския, но не предполагахме, че ще стигнат до такова закононарушение", каза още Червилов.
Във връзка с проблемите около подписката за референдум под девиза "Не на Турция в ЕС" Кристиян Петков, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО изтъкна, че ръководството на Народното събрание прилага редица процедурни хватки, за да не допусне влизането на този въпрос в пленарната зала. Петков съобщи още, че служба ЕСГРАОН вече е извършила надлежната проверка на списъците с подписката и е потвърдила истинността на участвалите в нея. "В момента само нежеланието на управляващото мнозинство спира прилагането на Закона за допитване до народа", каза той.

Още новини