Начало Новини Актуално ВМРО и СДС застават зад кмета на Стара Загора Танчев

ВМРО и СДС застават зад кмета на Стара Загора Танчев

Актуално

Две десни формации - СДС и ВМРО-БНД, потвърдиха вчера подкрепата си за кмета на oбщина Стара Загора проф. Светлин Танчев. Срещата на областния и общинския лидер на християндемократите Любка Иванова и инж. Георги Ранов с градоначалника е била след проведена сбирка на синия елит, приела декларация в подкрепа на всички разумни действия и практики, които са в полза за града и жителите на oбщина Стара Загора.

СДС бе единствената дясна партия, която миналата седмица отсъства от сбирката на лидерите на "Демократична Стара Загора", разкритикувала уволнението на зам.-кмета Мария Динева, а пренебрегна също и последващия разговор с Танчев, след който ДСБ обявиха, че считат за нищожно предизборното си споразумение с ГЕРБ.
"Тази декларация е подкрепена и от мен като областен лидер на СДС. Всички ние ясно съзнаваме обаче, че във време, в което всички те критикуват, е много важно да знаеш кой е зад теб", е казала на срещата си с кмета Любка Иванова, цитира я пресцентърът на Oбщината. От своя страна Танчев благодарил за подкрепата на своя политически партньор и изразил увереност, че в идващата година ще работят още по-добре и конструктивно.
"Към днешна дата оставаме лоялен партньор на Светлин Танчев до получаване на отговорите на нашите въпроси и вземане на бързи мерки по важни проблеми на общината", заяви също вчера Кристиан Петков, общински съветник от ВМРО-БНД. Като конкретни проблеми той открои необходимостта от още действия по подобряване на инфраструктурата на крайните квартали и малките населени места.

На същата пресконференция войводите от ВМРО представиха своя нов общински лидер Красимир Червилов, който изрази острото недоволство на организацията от стъпването на ДПС в Тракийския университет.
"Ще напишем писмо до ректора проф. Иван Станков и ще сезираме прокуратурата", закани се Червилов.
Тази академична структура няма нищо общо с университета, това са студенти от университета, за които няма забрана да изразяват политическите си възгледи, обясни Халил Летифов. Ръководството няма нищо общо, това е инициатива на ДПС съгласно изконното право на младите хора да имат позиция, в това число и политическа, добави той. Не виждам повод за притеснение от страна на ВМРО, те не могат документално да докажат, че това се е правело на територията на университета - спекулация, която накърнява имиджа на му, заключи той. 

Информация: вестник Новината

Още новини