Начало Новини Актуално Владиците имали гузна съвест, смята Бойко Борисов

Владиците имали гузна съвест, смята Бойко Борисов

Актуално

На всички в държавата се отвориха досиетата, и техните да се отворят. Имат гузна съвест. Някои казват - те са независими от държавата, като са независими, не би трябвало да имат досиета, не би трябвало да се подписват някъде.

Така премиерът Бойко Борисов коментира вчера отказа на част от владиците от Светия синод да бъдат отворени досиетата на висшето духовенство.

След посещението в Първомай министър-председателят инспектира набързо строителството на последната отсечка на автомагистрала Марица от с.Оризово до Димитровград, на която в началото на август направи първата копка. Той разговаря със строителите, след което обяви, че всичко върви по график и се надява така да продължат. Изпълнител на строителните работи е италианската компания Кооператива Муратория Чементисти.
Бойко Борисов не се съгласи с данните от социологическо проучване, според което заплатите у нас са замръзнали на нивото от 1995 година, и поясни, че който работи добре, получава много добра заплата, хората с два езика, висше образование и квалификация винаги си намирали работа и били добре платени, за разлика от тези, които си стояли вкъщи и мрънкали.

Той не скри задоволството си от потвърдената от Стандард енд Пуърс перспектива за развитие и посочи, че рейтингът на Унгария е намаляван три пъти за една година. И се наредиха пред Международния валутен фонд, искат пари от там, вдигат с години пенсионната възраст, милиарди кредити, които следващите поколения трябва да плащат, заради това, че техният социалистически премиер преди 4-5 години вдигна двойно пенсиите и заплатите и обрече държавата сега с кредитен рейтинг боклук, коментира премиерът. И добави, че това не се харесва на хората, но им гарантира бъдещето и се надява един ден това да бъде оценено.

На журналистическо питане кога Стара Загора ще има нов областен управител, той отговори: Тези дни.
Пожеланието му за Коледа е всички да са живи и здрави и да си изкарат хубаво празника.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини