Начало Новини Актуално VIVACOM предлага услугата мобилни сателитни комуникации

VIVACOM предлага услугата мобилни сателитни комуникации

Актуално
Мобилни сателитни комуникации

VIVACOM, в партньорство със Scortel, започва да предлага на своите бизнес клиенти услугата мобилни сателитни комуникации. Чрез нея потребителите получават сигурна връзка дори на най-отдалечените и труднодостъпни места на Земята, а свързаността е гарантирана за почти 100% от територията на планетата.

Предимствата, които предлага телекома, са ниските цени, които варират в граници между 1,71 лв. и 2,32 за разговори със стационарни и мобилни мрежи, избор от различни системи за свързване, както и широката гама от апарати, които могат да се намерят на много места в страната, съобщиха от пресцентъра на компанията. VIVACOM е първият телеком в България, който дава и възможност на клиентите да закупят устройство за осъществяване на сателитна комуникация. Освен това потребителите ще могат да закупуват, да наемат и да използват предплатени карти. До момента на пазара у нас такава услуга се предлага от телекомите без възможност за закупуване  на устройството.

Бизнес клиентите на компанията ще могат да се възползват от услугата GSM over satellite – т.е. ще могат да идентифицират и използват  собствената си СИМ карта и контактите в нея. Те ще могат още да използват интернет, както и да локализират точното си местоположение.

Сателитната комуникация се осигурява чрез най-добрите и модерни системи в световен мащаб - Thuraya, Iridium и Inmarsat. Характерно за тях е, че могат да бъдат инсталирани на превозни средства, кораби и самолети и да осигуряват свързаност дори и в движение.

Още новини