Начало Новини Актуално VIVACOM предлага специална мобилна услуга, гарантираща сигурност на децата

VIVACOM предлага специална мобилна услуга, гарантираща сигурност на децата

Актуално
Стара Загора

Специалната мобилна услуга VIVA Bipper, предназначена за най-малките телеком потребители, вече предлага нови възможности, гарантиращи сигурността на децата. Чрез планираната локализация всеки родител може да получава автоматично информация за местоположението на детето си в предварително определен от него час.

Това става с SMS, съдържащ линк към карта с текущото местоположение. Локализациите ще бъдат запазени и като история на www.my.bipper.bg, за да може по-късно да бъдат разгледани, съобщиха от пресцентъра на компанията.
Като опция в услугата VIVA Bipper вече е включено и изпращането на SMS с линк към текущото местоположение при набиране на паник номер 000 от детето. Координатите ще се изпращат до всички номера от алармения списък, определен предварително от родителите на my.bipper.bg. Така те ще имат информация къде се намира детето в случай на опасност. Освен това на сайта www.bipper.bg, родителите могат да открият кратки статии с ценни съвети към децата за първите им стъпки в живота.
VIVACOM беше първият български мобилен оператор и вторият в света след Норвежкия Tele2, който започна да предлага уникалната мобилна услуга, даваща по-голяма сигурност на децата и позволяваща на родителите да оптимизират разходите им за мобилен телефон. VIVA Bipper работи със специално разработена SIM карта, чрез която родителите по всяко време могат да получат информация за това къде се намира детето им. В допълнение към това, изходящото потребление на децата може да бъде ефективно контролирано. Всичко това се осъществява чрез специализирания портал my.bipper.bg, от който родителите ще могат управляват услугата след като регистрират своята VIVA Bipper карта и създадат профили за тях и своето дете.
Трите най-важни предимства, които своеобразната система за сигурност дава на семейството, са лесната локализация на детето, независимо къде се намира, наличието на паник номер, чрез който то може да извърши едновременно няколко повиквания при спешни случаи, както и възможност за управление на изходящите обаждания и SMS-и. Друго важно предимство е съвместимостта на SIM картата и възможностите, които услугата предоставя чрез нея, с почти всички мобилни телефони на пазара, а не само с така наречените „умни” телефони или смартфони.
В България уникалното решение се предлага с две тарифи VIVA Bipper и VIVA Bipper+. При първия вариант, срещу месечна такса от 10 лв., е включена възможността за безплатни разговори с три VIVACOM номера, паник номер и опция за локализация. Обажданията към всички национални мобилни и фиксирани мрежи се таксуват на цена от 25 стотинки на минута, а стойността на SMS-а е 14 ст. При VIVA Bipper+ месечната такса е 15 лева. В този вариант има опция за безплатни разговори с пет VIVACOM номера, паник номер и локализация. Като допълнение планът включва и ефективното управление на разходите. Разговорите към всички оператори отново се таксуват по 25 стотинки на минута, а SMS-ите - по 14 ст. за брой.

За VIVACOM
VIVACOM e търговската марка на БТК АД, водещият телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване – фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Конвергентните услуги, които VIVACOM предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти, са достъпни в повече от 200 магазина на телекома и неговите дилъри в цялата страна. Повече информация за VIVACOM, нейните продукти и услуги можете да намерите на 123 и
www.vivacom.bg.

Още новини