Начало Новини Актуално VIVACOM иска преходен период за едновременно избиране с код и без код

VIVACOM иска преходен период за едновременно избиране с код и без код

Актуално
Избиране на телефони с код

В изпълнение на изискванията на КРС от 10 март 2011 г. VIVACOM започва постепенното въвеждане на т. нар. закрито номеронабиране, като за определен период от време абонатите на телекома ще могат да набират телефонни номера в рамките на едно населено място, както с префикс и код, така и директно.

Целта е клиентите да бъдат улеснени в прехода към новия начин на набиране на номерата. Така VIVACOM изпълнява изискванията за преносимост, включително на абонати на аналогови централи, като паралелно с това няма проблем КРС да предоставя нови абонатни номера (започващи с 0 и 1 на други оператори), съобщиха от пресцентъра на телекома.

Непроменен остава и начинът на избиране на телефони за спешни повиквания -112, 150, 160 и 166.

Според изискването на КРС при провеждането на градски разговор абонатите на фиксираната услуга ще трябва задължително да избират от стационарните си телефони с 0 и кода на населеното си място. VIVACOM настоява това ограничение да не бъде въвеждано веднага, а след преходен период от поне 6 месеца, през който абонатите да имат възможност да набират телефонни номера и по двата начина – с префикс и код, и директно. След изтичането на този период и след разговори с КРС да бъде взето решение с оглед създаване на най-малко затруднения за клиентите, настоява още VIVACOM.

Това по никакъв начин няма да повлияе на цените на разговорите. В сила остават и всички останали преференции за градски разговори и разговори през фиксираната мрежа на VIVACOM, които телекомът предлага. Това са - разговори с цяла България на цена от 0 стотинки на минута след първоначалната цена от 11 ст., през половината денонощие в часовете от 20.00 вечерта до 8.00 сутринта и целодневно през събота, неделя и официалните празници; ниска цена за разговори към всички мобилни мрежи в страната; до 1000 включени минути за разговори във фиксираната мрежа на VIVACOM и до 250 включени минути за международни разговори със страните от първа група в зависимост от избрания абонаментен план.

VIVACOM продължава да бъде операторът, който осигурява напълно надеждна фиксирана телефония при отлични условия. Телекомът дава и възможност през една телефонна линия да се използват и други допълнителни услуги като бърза интернет връзка и разговори към абонати на мобилната мрежа на оператора чрез пакетите VIVACOM Duo и VIVACOM Trio. Изчисленията на компанията сочат, че с тези пакети домашните потребители биха могли значително да намалят месечните си разходи за телекомуникационни услуги.

Още новини