Начало Новини Актуално Вито 95 започна европейски проект за безопасност на труда

Вито 95 започна европейски проект за безопасност на труда

Актуално

Вито 95 ООДСтарозагорската строителна фирма Вито 95 ООД започна европейски проект за подобряване на условията на труд. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, схема Безопасентруд. Целите на проекта са усъвършенстване на организацията на трудовата дейност в предприятието и създаване на пред поставки за повишаване на производителността на труда и намаляване на трудовите злополуки и професионалните заболявания.

По-голямата част от парите по проекта - 151 340 лева, ще бъдат използвани за закупуване на нови лични предпазни средства за работниците от най-висок клас, обясни Георги Ковачев, координатор.

В момента във фирмата с управител Тони Русев работят около 115 души. Вито 95 е една от най-утвърдените фирми в региона, специализирана в промишлено и гражданско строителство и предимно в изработването и монтажа на метални конструкции. Дружеството е работило с най-големите инвеститори в Старозагорски регион, сред които Енел, AES и др., пише вестник Национална бизнес поща.

Продължителността на проекта е 12 месеца.

Още новини