Начало Новини От Палатата Виртуална бизнес среща България - Грузия

Виртуална бизнес среща България - Грузия

От Палатата

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с екипа на Enterprise Georgia и Посолството на Грузия в София организират виртуална бизнес среща България – Грузия, онлайн събитие с участието на компании и предприемачи от двете страни.

Събитието ще се проведе на 11 юли 2023г. от 10.00 до 12.00 в платформата ZOOM. По време на събитието ще бъдат разгледани начините за сътрудничество и инвестиции в двете страни. 

Двустранният стокообмен с Грузия в последните години се развива интензивно, като страната ни поддържа позиция сред водещите 10 търговски партньори на Грузия. През 2022 г. двустранната търговия възлиза на 826,5 млн. щ. долара, с 23,6% повече от реализираният през предходната година. Българският износ за Грузия се е увеличил с 14,2% като е достигнал 262,9 млн. щ. долара. Вносът от Грузия в България се е увеличил с 28,5%, като е възлязъл на 563,6 млн. щ. долара.

Сред водещите стоки в износа на България за Грузия са нефтените масла, медикаментите, тракторите и превозните средства. Основните стоки и материали, които България внася от Грузия са: медни руди и техните концентрати, Минерални или химични азотни торове, Необработен алуминий, Отпадъци и отломки от мед, Електрически апарати за жична телефония или телеграфия и др.  

Желаещите да участват могат да се регистрират тук:

 https://forms.gle/L4k924JNMcemVVv39. Работен език на  събитието е английски.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02/ 8117 421 или e-mail: irelations@bcci.bg.

Още новини