Начало Новини Актуално Виртуален бизнес форум България - Индонезия, 24.11.2021 г.

Виртуален бизнес форум България - Индонезия, 24.11.2021 г.

Актуално

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че съвместно с Посолството на България в Индонезия в сътрудничество с Индонезийската търговско - промишлена палата подготвя виртуален бизнес форум, по повод 65-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Индонезия. Събитието ще се проведе на 24 ноември 2021 (сряда) от 10.00 ч. (българско време) в платформата Zoom.

Събитието има за цел отбелязване на 65 години от установяването на дипломатическите отношения на Индонезия. По отношение на сътрудничеството и търговските и инвестиционните партньорства все още има много неизползвани възможности, които имат нужда от насърчаване. По време на конструктивна дискусия относно търговията и инвестициите ще бъдат представени сектори и области с потенциал за развитие на двустранните икономически връзки.

България е деветият най-голям търговски партньор на Индонезия от страните в Централна и Източна Европа. През 2018 г. се наблюдава ръст на износа от Индонезия за България - увеличение от 330% спрямо 2017 г. През 2020 г. търговският оборот между Индонезия и България възлиза на 188 млн. щ.д., като показва нарастване с 22 % спрямо предходната година. В момента двустранната търговия между двете страни все още е насочена към конвенционалните суровини и стоки: руди, каучук, пшеница, електрически машини, хартия и картон, както и селскостопанска продукция, особено пшеница. Съществуват отлични възможности за развитие на сътрудничество в други области, като информационни технологии и цифрова икономика, логистика и повече възможности за търговия и инвестиции, включително създаване на съвместни предприятия.

Желаещите да участват в онлайн срещата, могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 23 ноември 2021г. (вторник). Участието е безплатно. Работен език на форума е английски език. Регистрираните участници ще получат линк за свързване.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция Международно сътрудничество и международни организации към БТПП на тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: irelations@bcci.bg.

Документи за сваляне

Още новини