Начало Новини Актуално Винария, Фудтех и Хорека Пловдив се провеждат от 23 до 26 февруари

Винария, Фудтех и Хорека Пловдив се провеждат от 23 до 26 февруари

Актуално
изложение панаир пловдив

Международен панаир Пловдив за 2011 година започва с 3 изложения - Винария (за лозарство и винарство), Фудтех (захрани и напитки, опаковки, машини и технологии) и Хорека Пловдив (за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти).

За първи път те ще се проведат паралелно от 23 до 26 февруари. Така ще се съберат представители на сектори, които имат общи интереси, основно в сферата на туризма, ресторантьорството, производството и търговия- та с храни и напитки. Ще се привлекат и повече бизнес посетители.
Международната изложба Фудтех е с изцяло променена концепция, специални отстъпки в наемите за експозиционни площи, бонуси и рекламни пакети. За първи път ще бъдат обособени 10 специализирани салона - за месо и месни продукти, за мляко и млечни продукти, за хлебарство и сладкарство, за захарни и шоколадови изделия, за консервирани храни, за органични храни, за безалкохолни напитки, за риба и рибни деликатеси, опаковъчна промишленост, машини и технологии за хранително-вкусова- та индустрия. Предвидени са също зона за демонстрации, зона за иновации и дегустации, конкурс Изборът на потребителя, съобщава вестник Национална бизнес поща.
Съвместно с туроператорски компании е разработен проект на пакетни програми за организирани посещения на специалисти от България и чужбина, което също е новост за бизнес посетителите на трите изложби.
Към Хорека Пловдив се добавя и специализираната изложба за СПА и уелнес обзавеждане и оборудване, тъй като съвременните хотели, фитнес зали, дневни СПА центрове задължително предлагат подобни услуги.
Винария 2011 се очертава по-силна от предишната, завръщат се компании, които миналата година не участваха, каза изп. директор на панаира Богомил Бонев. Добра прогноза очертават и досегашните заявки за Международната селскостопанска изложба Агра (9-13 март).

Още новини