Начало Новини Актуално ВиК - Стара Загора въвежда по-добра организация и техническо обезпечаване на дейностите

ВиК - Стара Загора въвежда по-добра организация и техническо обезпечаване на дейностите

Актуално

Във Водоснабдяване и канализация ЕООД - Стара Загора се трудят 770 работници и служители. Поне 10% от тях са инженери с изключително високо ниво на специализация, казва управителят на дружеството инж. Румен Райков. ВиК - Стара Загора осигурява питейно водоснабдяване на 209 населени места в Старозагорска област плюс То-половградска община.

В тях дружеството подава вода на 5780 промишлени и обществени абонати и 174 000 абонати от населението. Производствените процеси в основните му дейности днес са значително автоматизирани, пише вестник Национална бизнес поща.
В дружеството работят предимно утвърдени специалисти и работници и погледнато назад в годините няма никакво текучество. Нуждите от свиване на разходите и щатовете в дружеството се удовлетворяват не чрез съкращения, а чрез неназначаване на нови хора на мястото на тези, които излизат в пенсия. За трите години и половина, откакто инж. Румен Райков е управител на ВиК - Стара Загора, личният състав на дружеството е намалял със 100 души. Липсата на повече хора се компенсира с по-добра организация и техническо обезпечаване на дейностите. Успешната операция по подмяна на основните водопроводи, премахването на водния режим и добрата събираемост на дължимите суми за консумирана вода са довели до значително подобряване на финансовите резултати на дружеството. Инж. Райков вярва, че правилната формула за успех в годините на криза се крие в колективната работа. Затова е благодарен за всеотдайността на своите колеги.
Управителят на Водоснабдяване и канализация ЕООД - Стара Загора инж. Румен Райков е роден в Стара Загора през 1958 г. Завършил е Ленинградския икженерно-строителен институт, специалност ВиК.

Още новини