Начало Новини Актуално Ветеринарите обмислят дали да работят с Министерството на земеделието и храните през 2010 г.

Ветеринарите обмислят дали да работят с Министерството на земеделието и храните през 2010 г.

Актуално

До вчера пари по сметките на ветеринарните лекари в област Стара Загора нямаше - съобщи Стефка Дюлгерова. "Последните пари, които получихме за изпълнение на годишния рамков договор с Министерството на земеделието и храните, бяха през юли за първото полугодие и от тогава не ни е плащано.

Свършихме работата по регистрацията на добитъка в идентификационната система, фермерите си получиха парите, а за нас - нищо, само голи обещания. Сега е време да седнем и да помислим дали за новата 2010 година да подпишем договор с министерството", коментира ветеринарната лекарка.
Вестник Старозагорски новини припомня, че в понеделник (28 декември) премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков и аграрният министър д-р Мирослав Найденов се договориха да бъдат осигурени 6 милиона лева на ветеринарите по рамковото споразумение с тях за 2009 година. Съгласно това споразумение, ветеринарите имат договорен ангажимент да изпълняват държавната профилактична програма и програмите за надзор и ликвидация на болестите по животните и поддържането на здравния им статус. Беше съобщено, че изплащането на средствата ще започне веднага след постъпването на парите в сметката на Министерството на земеделието и храните.

Още новини