Начало Новини Актуално Вестник Новината: Кой посяга на адвокатите?

Вестник Новината: Кой посяга на адвокатите?

Актуално
вестник Новината

Не повече от петима са хората, които са заподозрени като поръчители на зверския побой над адвокат Александър Комсийски лично от него самия. Двамата извършители са взели по 500 лева, за да изпълнят поръчката, предполага юристът, който води свое разследване, отделно от започналото от органите на реда.

Специалистът в областта на търговското право стана жертва на жесток инцидент през миналата седмица, когато неизвестни го нападнаха до асансьора в блока, в който живее на бул. “Св. Патриарх Евтимий“ и му нанесоха побой, след който адвокатът лежа в болница със счупени ръце и с други наранявания.
Дни след нападението въпросите кой го поръча и за какво продължават да стоят без отговор пред старозагорския адвокат.

Според запознати с ценоразписа на нападения от този сорт, поръчителят или поръчителите са платили не повече от 1000 лв. за побоя над Комсийски.
Добре информирани с тарифите в криминалните среди твърдят, че кризата е повлияла и на бандитите, които драстично са орязали „бюджета си“ за подобни поръчки и плащат много по-малко, а биячите днес приемат да свършат задачата, без да му мислят, буквално за жълти стотинки.

„Стресът не е преодолян, продължавам да се тревожа за живота си, макар че съм взел необходимите мерки за сигурност. Следващите, които се опитат да ми посегнат, ще бъдат посрещнати подобаващо“, коментира пред репортер на „Новината“ Комсийски седмица след тежкия инцидент.
По думите му, жестокото нападение си е чист опит за убийство, който е целял елиминирането му като адвокат и като синдик.
„Нападението обаче няма да ме откаже от работата ми. Живея с надеждата, че случаят ще бъде ракрит“, коментира още адвокатът. Той пожела да изкаже благодарност на всички колеги, които са му се обадили, или са дошли в болницата на свиждане, а други са предложили помощ.
„Да, споделят, че се страхуват, че може и на тях да им се случи същото“, отговаря Комсийски на журналистическия въпрос има ли страх сред колегите му.

По случая с побоя се работи по няколко версии, назначена е експертиза за характера на телесните увреждания, разпитват се свидетели, обясниха запознати с разследването.
Инцидентът стана повод за коментари в Адвокатската гилдия. Местни защитници смятат, че зъб на Комсийски не биха могли да имат клиенти - хора от криминалния контингент, а по-скоро от бизнеса, тъй като юристът не влиза в наказателни дела, за разлика от колегата му Тихомир Василев, който също пострада от бандити, но му се налага да защитава лоши момчета със сериозни обвинения.
През зимата на 2009 година почти напълно изгоря личният автомобил „Мерцедес“ на Василев, паркиран пред блока му.  
Този е другият тежък инцидент с адвокат в последно време, който бе припомнен тези дни от Адвокатската колегия и определян като форма на сплашване, отмъщение или някакъв вид посегателство.
Тогава адвокатът заяви, че не е получавал заплахи и изрази надежда извършителите да бъдат разкрити.
„Разследването е спряно, няма заподозряно лице за палежа“, така отговори на наш въпрос Василев, попитан сега стана ли ясно кой посегна на автомобила му преди две години.

Така неразкритото умишлено престъпление ще продължи да буди догадки и съмнения за автора или авторите му.
Иначе сред делата с обществен интерес, по които нашумя името на старозагорския адвокат и заради които той често влизаше в новините, бе това срещу жител на мъглижкото село Тулово, който бе осъден от Окръжния съд в Стара Загора за притежание на близо 20 кг амфетамин.
Туловецът бе свързан с хора от кръга на Будимир Куйович, който пък отнесе присъда за организиране на престъпна група с цел трафик на големи количества наркотик.

Името на Василев бе спрягано в медийното пространство и след като пое защитата на ТВ водещия Иван Христов, който в Стара Загора си имаше вземане-даване с Темида заради ПТП под въздействие на алкохол.

Информация: вестник Новината

Още новини