Начало Новини Актуално Веригата Мосю Бриколаж откри магазин в Сърбия

Веригата Мосю Бриколаж откри магазин в Сърбия

Актуално

Веригата “Мосю Бриколаж” отвори първия си магазин в Сърбия. Хипермаркетът, който се намира в Ниш, е на площ от 5800 кв. м. Инвестицията в размер на 9 млн. евро е на “Brico Spec”, която е 100% собственост на френско-българската компания “Доверие Брико” АД.

“В близко бъдеще планираме да отворим още 4 магазина - в Белград, Нови сад и Суботица и да станем една от водещите вериги от типа “Направи си сам” на сръбския пазар, каза шефът на “Brico Spec” Милен Христов. Доскоро гражданите на Ниш пътуваха до София, за да пазаруват от нашите хипермаркети, сега сме вече в Сърбия”, допълни Христов, цитиран от вестник Труд.
Ден преди откриването на магазина той се срещна с министъра на търговията и услугите Слободан Милосавлевич и вицепремиера и министър на икономиката и регионалното развитие Младен Динкич. На срещата бе обсъдено намерението на “Доверие Брико” да инвестира 30 млн. евро в западната ни съседка през следващите няколко години.

“Доверие Брико” АД развива марката “Мосю Бриколаж” на територията на България, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания и Косово. Преди няколко седмици компанията поднови договора си за франчайз за следващите 10 години.

Още новини