Начало Новини Актуално Веригата магазини Меркатор стъпва първо в Стара Загора

Веригата магазини Меркатор стъпва първо в Стара Загора

Актуално

Първият за България магазин на словенската верига "Меркатор" се открива утре в Стара Загора. Той се намира на бул. "Патриарх Евтимий" 50, в близост до "Баумакс", а официалната церемония е от 14 часа. Намеренията на компанията са в съвсем кратко време да заработи и вторият обект, който ще бъде във Варна.

Меркатор" залага на широк асортимент бързооборотни стоки, в България ще се предлагат над 20 хил. артикула. Предвижда се и сериозно присъствие на голяма част от собствените марки на компанията, с тенденцията в близките години поне 50% тях да се предлагат в магазините у нас, пише вестник Старозагорски новини.
"Меркатор" е най-голямата компания за търговия на дребно в Словения с хипермаркети, супермаркети, Cash & Carry, квартални и други специализирани търговски обекти. Тя държи пазарен дял от 36%, а за България се цели в 3% до 2012 година. Дотогава се очаква да бъдат открити още 7 хипермаркета в по-големите градове, всеки с площ от 2-3 хил. кв.м, инвестициите в страната да достигнат 80 млн. евро и да се открият повече от 800 работни места. Освен търговските обекти, се планира и изграждането на логистичен център.

Още новини