Начало Новини Актуално Велизар Балабанов за оставката си като зам.-кмет: Взpивът на джипа преля чашата

Велизар Балабанов за оставката си като зам.-кмет: Взpивът на джипа преля чашата

Актуално

Моето желание отдавна беше да напусна позицията, която заемах като зам.-кмет. Мотивите ми са чисто лични. Прекалено много неща се случиха около мен и всичките неприятни - палеж, бомби. Последната бомба вече преля чашата. Това заяви подалият оставка зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов на пресконференция.

Припомняме, че джипът му беше взривен на 22 март т.г. пред дома му на ул."Константин Иречек" в Стара Загора, но дни след случилото се той запази мълчание пред медиите.
Вчера Балабанов съобщи, че още миналата година искал да напусне зам.-кметския пост, за което провел разговори с членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. "Живко Тодоров ще потвърди, че аз още миналата година исках да изляза от Общината. Не може да се работи в такава обстановка. Когато авторитетът на един човек на дадена позиция е накърнен, трудностите, които той среща в работата, са много повече. Аз имам семейство, имам деца. За съжаление в последните години тук се нагнети една атмосфера, в която като че ли връх вземат недоброжелателните коментари. Неглижира се това, което е направено - доброто, хубавото, градивното, а на преден план изтъкват съмнения, клевети, кал и всичко останало", каза дословно Балабанов.

Пред медиите той съжали единствено за добрите проекти, които е започнал, и изрази надежда, че ще ще бъдат довършени от бъдещия зам.-кмет с ресор "Общинска собственост и стопанска политика", ако, разбира се, такъв бъде назначен до края на настоящия управленчески мандат.
Що се отнася до членството му в ГЕРБ ,Балабанов заяви категоричната си позиция, че остава в партията, пише вестник Старозагорски новини.
"Много малко хора знаят, че аз съм един от 60-те души, които инициираха създаване на партия ГЕРБ на 16.11.2006 г. По закон трябва да има инициативен комитет от 60 души, които определят датата и мястото на първия учредителен конгрес. В Стара Загора аз съм единственият от тези 60 души. Не мога да се откажа и няма да се откажа от нещо, в което съм участвал от неговото създаване и изграждане. Това е все едно някой родител да се откаже от детето си - няма как това да се случи. Партията винаги ще има моята подкрепа", категоричен беше Балабанов.

Вчера той опроверга всичките обвинения по негов адрес, изнесени на брифинг от ПП "Зелена партия/Български зелени", чийто местен лидер е Борислав Недев.
Балабанов цитира датата на своето назначаване като зам.-кмет - 21.12.2007 г., и показа документи, доказващи, че имотните сделки, за които го обвиняват "зелените", са извършени преди той да заеме управленческия пост в Общината. Той беше категоричен, че жената, с която живее на семейни начала - Мария Янева, и брат му Петко Балабанов никога не са имали нещо общо с проекти и обекти, свързани с Община Стара Загора, докато е бил зам.-кмет. Дори и джипът му, взривен на 22 март, е бил купен на лизинг от фирмата, която е управлявал преди да стане длъжностно лице в Общината.
"Нямам идея защо Борислав Недев се нахвърли така срещу мен. Това, че полицията е решила да му вземе натривки (след взрива на джипа), е въпрос, на който аз не мога да отговоря", заключи Балабанов.

Още новини