Начало Новини Актуално Велизар Балабанов: Много се гордея, ако съм засегнал престъпни икономически интереси (видео)

Велизар Балабанов: Много се гордея, ако съм засегнал престъпни икономически интереси (видео)

Актуално
Велизар Балабанов

Прекалено много неприятни неща се случиха около мен - палеж и две бомби. Последната преля чашата (б.а. Автомобилът на Велизар Балабанов беше взривен на 22 март пред дома му). Още миналата година исках да напусна поста на зам.-кмет на община Стара Загора, защото не може да се работи в нагнетена атмосфера, в която надделяват негативните коментари. Това обяви на пресконференция подалият оставка зам.-кмет Велизар Балабанов.

Той уточни, че не може да коментира показанията, които е дал след бомбения атентат пред полицейските органи, за да не попречи на разследването.

Много се гордея ако съм засегнал престъпни икономически интереси, защото поредната мутра си е получила заслуженото, независимо, че аз съм потърпевшият от терористичния акт, каза още Балабанов. Той припомни, че той е човекът, който е бръкнал в гнездото на пепелянките, предизвиквайки тотална проверка на общинските жилища, от която са излезли потресаващи факти. Апартамент, нает още през 1957 г., който е ползван на символични цени от три поколения, например. При инвентаризацията стана ясно, че двама общински съветници Мариана Димова от ГЕРБ и Светомир Желязков от партия Атака, в последствие от Нова сила, са настанени като крайно нуждаещи се в общински жилища. Ползват ги и до днес, каза още Велизар Балабанов. Договорът за ползване на общинско жилище е на името на майката на Светомир Желязков, но тя от години живеела в Италия.

Бившият зам.-кмет на Стара Загора припомни и за отстранените билбордове в центъра, с което също са засегнати интереси на рекламния бизнес. Независимо, че намалихме рекламните съоръжения с 30%, с 30% повишихме приходите от тази дейност.

Също така, от Автогарата са премахнати 2 кафе-автомата, които са плащали на месец едва 40 лв. наем, за сметка на заведение от 62 кв.м, което внася в общинския бюджет наем от 1198 лв.
Велизар Балабанов отговори чрез медиите и на въпросите, поставени на пресконференция от Борислав Недев, председател на Зелената партия в Стара Загора, че докато е бил в общината не е получил облаги нито за себе си, нито за близките си.

Назначен съм за зам.-кмет на 21.12.2007 г. Магазинът на бул. Цар Симеон Велики 90 е придобит от фирмата ми Рутекс ООД с договор за отстъпено право на строеж на 8.10.1999 г. Това не е временен обект и никога не е стоял въпрос за премахването му, каза Балабанов.

Автомобилът на Велизар Балабанов, който беше взривен, е лизингов и вноските се изплащат редовно.
Той определи като безумие твърдението, че Мария Янева - жената, с която живее,  получила 30 млн. лв. комисионни от европейски проекти в общината, защото първо няма проект на такава стойност.

Екипът на община Стара Загора направи много успешни неща, но огромната грешка е, че не успя да ги изтъкне, коментира още Балабанов.

Той заяви, че ще продължи да работи за партия ГЕРБ, на която е един от основателите и уточни, че не е имал намерение да се кандидатира за кмет на Стара Загора.


Връзка към видеото в youtube
(позволява по-високо качество и възможност за гледане чрез мобилни телефони)

Още новини