Начало Новини Актуално Великденски призив от Държавна опера Стара Загора

Великденски призив от Държавна опера Стара Загора

Актуално
В навечерието на Празника на празниците за православния свят - Великден, Държавна опера - Стара Загора представя на 12 април 2023 г. от 19:00 ч. обаятелната творба на Джоакино Росини Стабат Матер. Грандиозното произведение ще прозвучи под диригентството на Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан. Соловите партии ще бъдат изпълнени от талантливите солисти Емилия Иванова (сопран), Петя Петрова (мецосопран), Ивайло Йовчев (тенор), Ивайло Джуров (бас), с участието на хора и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора.

Стабат матер е сред най-популярните произведения на гениалния Росини. Премиерата в Париж на 7 януари 1842 г. е толкова успешна, че в същата година се изпълнява в още 29 европейски града. И до днес творбата вълнува със своята силна експресивност и докосваща естетика. Смирена молитва, възпяваща страданията на Божията майка при кръста на Спасителя, претворена в музика, поезия и мъдрост.

Обръщаме се към Вас с предложение за закупуване на билети по 20 лв., които ще бъдат раздадени от Старозагорската Митрополия на хора в неравностойно социално положение, които да посетят Държавна опера - Стара Загора на 12 април 2023 г. и да съпреживеят магията на росиниевата меса Стабат матер в навечерието на светлите Великденски празници.

Искрено се надявам да проявите интерес и очаквам вашия бърз и положителен отговор!

Това се казва във Великденски призив до бизнеса от името на Огнян Драганов, Директор на Държавна опера Стара Загора.

За допълнителна информация и заявки, можете да се обърнете към Георги Митев - маркетинг-директор 0888 939 900, е-mail: marketing@operasz.bg

Още новини