Начало Новини Актуално Великденска кошница с шарени яйца украсява площада в Стара Загоруа

Великденска кошница с шарени яйца украсява площада в Стара Загоруа

Актуално

великденска кошница яйца площад Стара ЗагораКошница с 32 пъстри великденски яйца украсява площада пред Община Стара Загора и се превърна в атракция не само за децата, но и за възрастните старозагорци и гостите на града. Тя е поздрав от общинското ръководство за Великденските празници и веднага след тях кошницата ще се превърне в цветарник.

Идеята на кмета Живко Тодоров е чрез артистична декорация и тематично обновление на градската среда да се създава подходящо настроение за предстоящи големи празници.

Кошницата е изработена специално за Стара Загора - вторият град в България с подобна Великденска украса, обясниха производителите от фирма Хит, която поддържа уличното осветление в града. Яйцата в нея са с височина 64 см. Те са изработени от стъклопласт и след празниците ще бъдат прибрани, а на тяхно място ще бъдат посадени подходящи цветя.

Мястото е атрактивно не само през светлата част на денонощието, но и вечерно време. Монтираните светодиодни ленти излъчват магична светлина, която привлича по-романтично настроените млади хора за срещи край Великденската кошница. Светеща е и традиционната вече украса на липата, на площада пред Община Стара Загора, за големия християнски празник, съобщиха от пресцентъра.

Кошницата с великденски яйца се превърна в атракция

Още новини