Начало Новини Актуално Вежди Рашидов: Плевнелиев е като герой на Пеньо Пенев

Вежди Рашидов: Плевнелиев е като герой на Пеньо Пенев

Актуално

Стара Загора"За един месец трябва да направим 15 копки, всеки втори ден ние правим първа копка по Оперативна програма "Регионално развитие", каза в Димитровград министърът на регионалното развитие и благуостройството Росен Плевнелиев. Той даде старт на проекта за рехабилитация на пътна инфрастурктура лот 13 по специално на пътя Чирпан - Димитровград.

Проектът включва още два участъка: пътя Дъбовец-разклон Малки Воден и пътя Чифлик - Горна крепост - Черноочене, уточнява пише вестник Труд.
Проектите са по компонент "Пътища второкласна и третокласна мрежа", чийто бюджет е 502 млн. лева. "Именно този, който беше спрян с писмата на Европейската комисия през февруари 2008 г. и ние успяхме за една година да минем всички процедури, за да може сега да правим тези копки", каза още Плевнелиев. Парите били разпределени в общо 36 отсечки от тях 24 вече са подготвени. При бюджет от 216 млн. лв. при търговете били постигнати икономии от 50 млн. лв. "Стартираме следващите, които са с бюджет от 284 млн. лв., там очакваме икономии от 100 млн. лв.", обясни министърът.
Министърът на културата Вежди Рашидов пък сравни Плевнелиев с лирическия герой на Пеньо Пенев. "Тук съм, за да засвидествам дълбоко уважение на един човек, който за една година почти се вмести в поезията на Пеньо Пенев, където имаше един хубав текст "Всеки своя пътека си има, всяка бърза и търси човека", аз мисля, че българска държава в лицето на министър Плевнелиев си намери човека, който ходи по този път", поясни Рашидов. Той за пръв път виждал министър, който всеки божи ден е на някакъв път и всеки ден след него тръгват копки. "Дай боже, вече като почетен гражданин на Димитровград, разбрах че такъв ще ставам днес, да мина по този път", пожела си културният министър.

Още новини