Начало Новини Актуално Възрастни унищожиха детски спортен кът

Възрастни унищожиха детски спортен кът

Актуално

Вандали изпотрошиха детски спортен кът в центъра на Казанлък. Деянието им потресе живеещите на улица "Граф Игнатиев" и възмути граждани. Преди повече от година тийнейджъри от квартала, заключен между ул. "Хаджи Димитър" и бул. "Батенберг", изграждат успоредка и лостове в малкото останало незапълнено от метални гаражи и коли междублоково пространство.

За своя т.нар. уличен фитнес събират сами средства. В градежа на спортните съоръжения са вложени над 200 лева. Наемат си дори заварчик, който да направи съоръженията професионално.

Тренировките на младежите и техните приятели, които се събират вечер около спортната площадка, очевидно не са били присърце за всички живеещи. Възмущението и недоволството на някои съседи "избива" рано сутринта на 7 август, когато буквално с автомобил са изкормени и извлечени металните съоръжения, а малко по-късно това, което е останало, е срязано почти до дъно, пише вестник Старозагорски новини.

Вандализмът на неизвестните засега извършители вече събира казанлъшкото възмущение в социалната мрежа Фейсбук. Едно от момчетата научава новината за съборените уреди в София, където по ирония на съдбата е на участие в международно състезание тъкмо за уличен фитнес.

Междувременно, докато в единия край на центъра на Казанлък тийнейджъри се дивят на вандализма и тесногръдието на възрастните, то в другия край на центъра малчугани на по 7-8 години събират също пари за свой детски кът. За целта децата на импровизирана сергия продават сръчно изработени от тях картички, сувенири и герданчета на повече от символичните 20 стотинки. По думите им, целта е до края на ваканцията да съберат по този начин "около 400 лева" за изграждането на му. С надеждата, че той няма да боде нечии стари очи.

Още новини