Начало Новини Актуално Възможности за повишаване на енергийната ефективност в предприятията бяха представени в Стара Загора (видео)

Възможности за повишаване на енергийната ефективност в предприятията бяха представени в Стара Загора (видео)

Актуално

Enterprise Europe NetworkФондация Приложни изследвания и комуникации (ПИК, която е координатор на Enterprise Europe Network – България и Търговско-промишлена палата – Стара Загора организираха в помощ на предприемачите безплатен семинар на тема Зелени предприятия – ефективност и възможности.

Форумът беше открит от Ангел Милев, координатор на Enterprise Europe Network – България към Фондация ПИК и от Олег Стоилов, председател на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Семинарът цели да подпомогне бизнеса да се справи с един от най-неотложните проблеми, а именно - повишаване на енергийната ефективност.

Действай активно - мисли ефективно – практически подходи за повишаване енергийната ефективност и основни постановки в новия Закон за енергийната ефективност е темата, която презентира Владислава Георгиева от ЗЕОТЕРМ ЕООД.

Бизнесът установи, че въвеждането на мерки за повишаване на енергийната ефективност не е мода, а необходимост. Голяма част от малките е средните предприятия, които са потенциални бенефициенти на програмата Енергийна ефективност и зелена икономика, имат огромни разходи за енергия и в този смисъл разполагат с ресурс за намаляване на потреблението, коментира Владислава Георгиева. Тя добави още, че има чувствително увеличение на потреблението на енергия и в домакинствата, основно заради недоброто качество на жилищата - проблем, който може да бъде решен чрез саниране.

Светлозар Димов, ръководител направление Екология към ТПП – Стара Загора представи темата Екологосъобразно управление на отпадъците, в контекста на секторното законодателство и изискванията към бизнеса. На семинара бяха представени още нормативно-справочна система Сиела – Енергетика и други теми.

Организаторите подготвиха и приятна изненада по време на семинара - Speed networking игра. Тя се състои в атрактивен начин за взаимно запознаване на участниците във форума, като това се прави чрез кратко представяне. Събралите най-много контакти в играта получиха награди.

В семинара участваха около 50 представители на бизнеса и млади предприемачи, сред които беше победителят в Кауза.БГ на БНТ - Евгени Лишев от Стара Загора.

Фондация Приложни изследвания и комуникации е координатор на Enterprise Europe Network – България. Мрежата е най-голямата информационно-консултантска структура в света. Целта й е да подпомага предприятията, научноизследователските организации, неправителствения сектор и др. в развитието на техния иновативен и бизнес потенциал и да повиши информираността и участието им в програмите и съгласуването на политиките на Европейската комисия, насочени към бизнеса.

Още новини