Начало Новини Актуално Възможности за бизнес сътрудничество с Израел (видео)

Възможности за бизнес сътрудничество с Израел (видео)

Актуално
Н.Пр. посланикът на Израел в България Ноах Гал Гендлер

По покана на президента на Ротари клуб - Стара Загора проф. Цанко Яблански в Стара Загора гостува Н.Пр. посланикът на Израел в България Ноах Гал Гендлер. Дипломатът се срещна с представители на бизнеса и ги запозна подробно с икономиката на Израел.

Форумът беше организиран със съдействието на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

В представянето си дипломатът акцентира на постиженията, перспективите и възможностите за сътрудничество. Н.Пр. посланик Гендлер отбеляза, че световната икономическа криза не се е отразила по никакъв начин на Израел. Това се дължи на много строгата фискална политика, процъфтяващите инвестиции и устойчивия банков сектор. По много икономически показатели Израел изпреварва и в момента най-развитите световни икономики. Очаква се през следващата година страната да има рекорден за последните години икономически ръст, съобщи израелският посланик.

Брутният вътрешен продукт на Израел е 195 млрд. долара и на човек в страната се падат по 26 800 долара. Износът е 10 пъти по-голям от вноса. Израел е на 20-о място в света по конкурентоспособност.

Икономиката на Израел продължава да бъде ориентирана към високите технологии, каза още дипломатът на срещата с предприемачи от Стара Загора.Видеото в youtube

Още новини