Начало Новини Актуално Въвеждат Системата за видеонаблюдение на полигон Змейово

Въвеждат Системата за видеонаблюдение на полигон Змейово

Актуално

На 16 февруари, от 14.00 часа зам.-министърът на отбраната Валентин  Радев и областният управител на Стара Загора ще открият Системата за видеонаблюдение на полигон „ Змейово. На откриването ще присъстват началникът на Щаба по осигуряването и поддръжката генерал-майор Бойко Рабаджийски, кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев, представители на неправителствени организации в региона и журналисти.

Ще бъдат демонстрирани възможностите за видеонаблюдение в реално време и ще се проведат демонстративни стрелби  с различни огневи системи, след което ще се проведе брифинг за дейността на полигона, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. 
Министерството на отбраната вече реализира основна част от мерките, израз на волята на политическото ръководство да направи дейностите на полигона прозрачни и открити.
От днес на полигона функционират камери за видеонаблюдение на една от основните огневи позиции. Изображението може да се наблюдава в рубриката Полигон Змейово, в интернет страницата на Министерството на отбраната. В специализираната рубрика се публикува предварителна  информация за планираните дейности, както и нормите на замърсявания в района на полигона. Осигурен е постоянен космически мониторинг на атмосферата и информацията от него се публикува в специализираната рубрика. В района на полигона е разположена Автоматична измервателна станция на Министерството на отбраната за контрол на качеството на атмосферния въздух.
Ежеседмично се изготвя и предоставя на кметовете на близките до полигона населени места Бюлетин за информиране на населението за предстоящите стрелби и изпитвания.
Съвместно с Областна администрация - Стара Загора се изготвят списъци на представители на местната власт, неправителствени организации и средства за масова информация, които ще бъдат допускани за наблюдение в района на полигона при тяхно желание.
Разкрити са и длъжности за офицер и цивилен служител по връзки с обществеността в състава на полигон Змейово, като цивилният служител ще бъде предложен от обществеността в Стара Загора.

Още новини