Начало Новини Актуално Въвеждат се временни ограничения на движението заради честванията на 3 март на връх Шипка

Въвеждат се временни ограничения на движението заради честванията на 3 март на връх Шипка

Актуално

ОД МВР – Стара Загора предупреждава, че във връзка с тържественото честване на Националния  празник на Република България на връх Шипка, в периода от 9.00 до 15.00 часа на 3 март, се очаква висока интензивност на движението на автомобили през прохода. За да бъдат предотвратени допълнителни затруднения за преминаващите автомобили, е създадена организация за паркиране на автомобилите и автобусите, превозващи участниците в тържествата извън обхвата на главния път.

В тази връзка, за времето от 9.00 до 15.00 ч. ще бъдат въведени временни ограничения за движението по панорамния път в едната посока - от връх Бузлуджа към връх Шипка. Припомняме, че продължава да важи забраната за преминаване през прохода Шипка на товарни автомобили с маса и тегло над 10 тона, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.
ОДМВР – Стара Загора апелира към всички водачи на МПС, които ще преминават през прохода Шипка по време на тържествата, да се движат с разумна скорост, с повишено внимание и да изпълняват стриктно указанията на полицейските служители. Препоръчваме  на гражданите, които в този времеви интервал ще пътуват по направление Северна- Южна България да използват прохода на Републиката.
Създадена е организация за опазване на обществения ред и сигурност по време на честването на Националния празник. Обезпечена е охраната на всички масови прояви. Припомняме, че на тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност. Ще бъде засилен и пътния контрол.

Още новини