Начало Новини Актуално Въвеждат се временни ограничения на движението по основни пътни направления

Въвеждат се временни ограничения на движението по основни пътни направления

Актуално
Камиони

До 30.09.2012 г., в интервала от 16,00 часа до 22,00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен ден и за последен предпразничен ден, се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I-ви клас.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура.

Забраната важи и за участъци от пътища II клас, както следва:

път II-11 и път II-15 в участъка Оряхово - Мизия; път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли - Г.Делчев; път II-29 Добрич - граница Румъния; път II-55 Дебелец - Гурково; път II-66 Стара Загора - Сливен; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата I-ви клас и тези с европейска номерация.

В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.

Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий от 13,00 до 21,00 часа. Забраната не важи за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Забраната се прекратява не по-рано от 01.09.2012 г.

Още новини