Начало Новини Актуално Въвежда се засилен полицейски контрол преди началото на учебната година

Въвежда се засилен полицейски контрол преди началото на учебната година

Актуално

засилен полицейски контрол

Продължават действията на служителите на Пътна полиция за засилен превантивен контрол в навечерието на първия учебен ден. Приоритетно в седмицата от 10 до 16 септември, инспекторите ще проверяват водачите и пътниците в превозните средства за използването на колани и задължителните детски системи за сигурност.

Операцията е организирана съгласно приетия план на TISPOL – Европейската организация на службите на пътна полиция и се провежда едновременно във всички държави членки на ЕС, съобщиха от МВР.

Според експерти, използването на обезопасителни колани и системите за детска сигурност оказват пряко влияние върху броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия. Краткосрочната цел на предприетата кампания е да се въздейства върху поведението на водачите на моторни превозни средства. Специалистите по пътна безопасност са убедени, че засиленият превантивен контрол ще помогне на участниците в движението да осъзнаят ползата от използването на пасивните системи за сигурност.

В рамките на операцията водачите ще бъдат проверявани и за наличието на валидна застраховка Гражданска отговорност.

Още новини