Начало Новини Актуално Въведено е платено паркиране чрез sms в Зелената зона на Стара Загора

Въведено е платено паркиране чрез sms в Зелената зона на Стара Загора

Актуално

платено паркиране sms Зелена зона Стара ЗагораГражданите на Стара Загора вече могат да заплатят престоя си в Зелената зона чрез изпращане на sms, съдържащ регистрационния номер на автомобила, на кратък номер 1342, съобщи кметът Живко Тодоров. Според него въведената услуга добива бързо популярност и все повече граждани се възползват от улеснението да заплатят престоя си в централната градска част чрез изпращане на съобщение.

Съответните места са обозначени със специални табели. С един sms се заплаща 1 лев за 1 час престой в Зелена зона. Веднага след паркиране на автомобила водачите трябва да изпратят sms за самотаксуване, като системата автоматично връща отговор на заявката за паркиране.

Ако заплатеното време изтича, няколко минути преди това, гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната. Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час.

Общинска полиция в Стара Загора е снабдена с технически устройства за контрол. Служителите разполагат с модерни таблети, с които извършват проверка дали номерата на паркираните в Зелена зона автомобили са въведени в системата, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още новини