Начало Новини Актуално Вътрешният министър откри в Стара Загора най-модерната полицейска сграда

Вътрешният министър откри в Стара Загора най-модерната полицейска сграда

Актуално
Второ РПУ Стара Загора

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов откри в Стара Загора Второ районно управление Полиция. Той подчерта, че това е най-модерната в страната сграда на МВР. Тя се намира на ул. Арх. Хр. Димов 37 в квартал Железник и е изградена изцяло със средства на вътрешното министерство.

Теренът, с площ 1630 кв.м. е, безвъзмездно предоставен от Община Стара Загора. Второ районно управление Полиция ще започне работа от началото на 2011 г. и ще обслужва районите западно от ул. Хаджи Димитър Асенов (кварталитe Железник, Три чучура, Три чучура – север, Казански, Лозенец и Македонски), Болничния комплекс, Тракийския университет, вилните зони на Седми километър и Черния мост, и 29 села от общината с общо 80 000 жители.
Второ РПУ Стара ЗагораВ сградата има 140 работни места, които са разпределени в два корпуса, свързани с топла връзка. Първият етаж на западния корпус е обособен като самостоятелен административен център за обслужване на граждани. В него са звената, свързани с издаването на документите за самоличност и контрола на общоопасните средства. Осигурени са достъпност и условия за обслужване и на хората с увреждания. В този корпус ще бъде преместено и заведението за отрезвяване.

На петте етажа в основното крило са изградени над 60 работни помещения, приемна за гражданите, самостоятелно обособена  дежурна част, стрелбище и спортна зала, в които служителите на реда да поддържат своята физическа и стрелкова подготовка. Осигурени са достатъчно на брой, удобни и достъпни за гражданите стаи на полицейските инспектори от териториална полиция и на разследващите полицаи. Сградата разполага със специализирани помещения за полицейска закрила и помещения за задържане, стаи за свиждане, за разпит на задържаните лица и за разпознаване - изградени в съответствие с международното и националното законодателство и с европейските стандарти.

На официалното откриване на сградата присъстваха още евродепутатът Илиана Иванова, ръководството на областна администрация, кметът проф. Светлин Танчев, представители на ръководството на МВР, на съдебната, изпълнителната и местната власт, архитектите и изпълнителите на модерната сграда.

Второ РПУ Стара Загора Второ РПУ Стара Загора

Още новини