Начало Новини Актуално Васил Генчев заема мястото на Живко Танев в ОбС - Стара Загора

Васил Генчев заема мястото на Живко Танев в ОбС - Стара Загора

Актуално

В края на септември следващият в листата на ПП "Движение за свобода и справедливост" Васил Генчев ще заеме официално мястото в Oбщински съвет - Стара Загора, на лидера Живко Танев. Партията беше регистрирана преди местните избори '2007 и с помощта преди всичко на жителите от ромския квартал "Лозенец" успя да спечели две места.

Танев беше осъден за опит за измама чрез подправена запис на заповед, уточнява вестник Старозагорски новини. Съветникът получи година и половина лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, а окончателната присъда беше произнесена от ВКС преди два месеца. Това стана причината да се иска отстраняването на Танев от местния парламент, а общинската избирателна комисия ще трябва да въведе на мястото му следващия от листата.

Васил Генчев е 42-годишен, роден е в Стара Загора и живее в кв. "Лозенец". Семеен е и има три деца. От 4 години работи във "ВиК" и ръководи група за поставяне на водомери. Освен това има и склад за търговия с плодове и зеленчуци. През тази година завършва задочно средното си образование в техникума в Мъглиж.
Познавам добре квартала и съм в добри отношения с всички, каза Генчев по телефона. Освен това той сподели, че има много ползотворни разговори с директорката на техникума в Мъглиж, където вече са записани да завършат средното си образование 40 души от Стара Загора, а още 20 - основното. Вместо да купуват дипломи, по-добре е да походят на училище и законно да си ги вземат, категоричен беше той.
Представянето на Васил Генчев и полагането на клетва като общински съветник ще стане на 30 септември, по време на редовната сесия на местния парламент. Днес вечерта пък Общинската избирателна комисия се събира, за да излезе с официално решение за Живко Танев. Зам.-председателят на комисията Енчо Иванов заяви, че свидетелството за съдимост на Танев вече е получено от съда и че в него е записано, че лицето е осъждано. От тук нататък думата щели да имат тримата юристи, членове на Общинската избирателна комисия. Не съм завършил право, но смятам, че решението ще бъде единодушно, каза Иванов.

Още новини