Начало Новини Актуално ВАС възстанови Любомир Любенов като началник на РИО

ВАС възстанови Любомир Любенов като началник на РИО

Актуално

С Решение от 8 май т.г. петчленният състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени заповедта на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов за дисциплинарно наказание - уволнение, на началника на Регионалния инспекторат по образованието - Стара Загора, Любомир Любенов от дата 29 юли 2010 г.

И тричленният, и петчленният състав на Върховния съд отхвърлят всички процедури и мотиви за преустановяване на служебните взаимоотношения между министерството и Любомир Любенов, информира вестник Старозагорски новини.

Помолен за коментар, г-н Любенов заяви, че ще спази законовите срокове за освобождаване от сега заеманата от него длъжност като помощник-директор в ЧСОУ Делфините на Старозагорските минерални бани и в изискуемия по закона срок, до 14 дни, ще се върне на работното си място в Инспектората.

Относно освобождаване на заеманата вече от Татяна Димитрова длъжност - началник на РИО след спечелен конкурс, юристи се произнесоха, че процедурата е уточнена в Закона за държавния служител, т.е. органът по назначаването следва да прекрати правоотношенията, въз основа на влязло в сила съдебно решение.
Любомир Любенов е роден на 6 март 1960 г. в Павел баня. Бил е преподавател по математика в две висши училища и ГПЧЕ Ромен Ролан. Заема длъжността началник на РИО на 6 март 2002 г.

Има висше математическо образование. Автор и съавтор е на 6 книги и математически сборници, издател на в. Математическа поща и на списание Математика от първи до четвърти клас, член на Редколегията на списание Математика и информатика, издавано в Сингапур.

Още новини