Начало Новини Актуално Валентин Божков е новият изпълнителен директор на ИА Автомобилна администрация

Валентин Божков е новият изпълнителен директор на ИА Автомобилна администрация

Актуално
Валентин Божков

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски назначи за изпълнителен директор на ИА Автомобилна администрация Валентин Божков. Назначението е съгласувано с министър-председателя на Република България Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Валентин Божков е завършил „Право” в Университет за национално и световно стопанство в София. Той започва работа в Националната следствена служба през 1997 г. През 2000 г. постъпва в Министерството на транспорта и съобщенията в дирекция „Правна”, като участва в подготовката на повечето законови и подзаконови нормативни актове в областта на автомобилния транспорт.

Член е на работна група 9 Транспортна политика, на работната група за въвеждане в българското законодателство на директивите, касаещи типовото одобряване на превозните средства, на постоянната комисия за защита на населението в случай на бедствия и аварии, на работната група по анализ на законодателството в областта на достъпната среда при предоставянето на транспортни услуги и др.

Основният приоритет на новия изпълнителен директор ще бъде предприемането на мерки за повишаване на ефективността на контролните функции на Автомобилна администрация, съблюдаване на стриктното спазване на изискванията на националното законодателство и на международните актове, както и продължаване на диалога с браншовите организации.

Още новини