Начало Новини Актуално В знак на протест тирове блокират автомагистрала Тракия?

В знак на протест тирове блокират автомагистрала Тракия?

Актуално

Стара ЗагораПревозвачи ще решават дали да протестират утре заради забраната тежкотоварни автомобили да се движат по натоварените пътища между 15 и 20 часа в петък и в неделя. Това съобщи заместник-председателят на Националното сдружение на превозвачите Красимир Лалов.

Браншовата организация ще се срещне с представители на други две сдружения - Национално сдружение на автомобилните превозвачи и Националната браншова камара на работодателите в транспорта. Членовете на тези организации са общо 480 000. На протест може да излязат около 2000 камиона, предаде Dariknews.bg, цитиран от econ.bg.
"Ако пусна 6 камиона на кръговото в края на магистралата при Стара Загора, да се въртят като умопобъркани в кръга, нито ще искам разрешение за протест, нито нищо и те ще запушат магистралата. Но въпросът е дали ще постигнем нещо и дали народът ще ни разбере", заяви Лалов.
През миналата седмица от сдружението на превозвачите заплашиха да блокират пътища, ако забраната за движение на тировете през уикенда не отпадне. Въпреки тези заплахи и премиерът Бойко Борисов, и транспортният министър Александър Цветков подкрепиха категорично ограничението и увериха, че то няма да отпадне.

Още новини