Начало Новини Актуално В юлските жеги част от градските чешми в Стара Загора не работят

В юлските жеги част от градските чешми в Стара Загора не работят

Актуално

Лятото е в разгара си! Жегите са непоносими, а част от градските чешмички в Стара Загора не работят. Хората казват, че водата е най-голямото богатство, но само за час репортерската ни проверка се натъкна на поне четири пресъхнали съоръжения.

Такъв е случаят с чешмата, намиращата се на входа на парк Аязмото. Пред наш репортер възмутени граждани се оплакаха, че вода от там отдавна не тече, което представлявало и проблем за по-възрастните, пише вестник Старозагорски новини. Подобна е ситуацията с градската чешма до църквата "Свети Никола", популярна като "Пингвините". Отдавна липсва освежителна струя за пиене и на бившето пазарче до магазин "Боруй". Днес там стърчи грозно запушена тръба...
"Нямаме пари за възстановяването на съоръженията", заяви пред вестника Галя Караджова, управител на отдел "Озеленяване" към Община Стара Загора.  
В града има достатъчно чешми и заведения, от които човек да си напазарува, допълни експертът. От нея научихме, че най-голям е проблемът с масовата вандалски прояви на гражданите. Най-пресен е случаят със строшения воден съд до II основно училище на бул. "Митрополит Методий Кусев". Колкото до чешмата на парк Аязмото, то тя няма да се поправи, защото подменянето на изтръгнатия водопровод струва скъпо.
Неработещите и пресъхнали градски чешми не са единственият проблем за старозагорци. До тях често са струпани боклуци от всякакво естество, или пък водната струя е твърде слаба. Така е например с "двойните" водни съоръжения в Градската градина. При тях, за да пиеш от единия чучур, трябва да запушиш другия. Така е и на Централния кооперативен пазар. Обяснението на Караджова за състоянието им е отново безотговорното отношение на гражданите...

Още новини