Начало Новини Актуално В ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово са назначени 413 постоянни работници

В ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово са назначени 413 постоянни работници

Актуално

В ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, собственост на американската компания Ей И Ес, вече са назначени 413 постоянни работници с трудови договори, които получават заплати над 1000 лв. Това съобщи инистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който бе на работно посещение в новопостроената централа. Назначените работници са от Старозагорски регион.

Очаква се централата да бъде пусната в експлоатация в кратки срокове, стана ясно вчера. "От разговорите, които имахме с г-н Рой Рийд (б.р. - мениджър на централата), аз смятам, че техническите проблеми в най-скоро време ще бъдат решени и фирмата ще работи, защото това е много важно за енергийната сигурност на България", коментира Младенов.
По покана на "Ей И Ес", социалният министър, заедно с директора на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" Румяна Михайлова, областния управител Йордан Николов и народния представител Иван Колев участваха в ежемесечната среща по здравословни и безопасни условия на труд в централата. От пресцентъра на Областната управа съобщиха, че главните теми, които са били обсъждани, са "Управление на безопасността" и "Опасности, които могат да възникнат по време на обслужването на Сероочистващите инсталации". Рой Рийд е пояснил, че има много политики и регламенти за безопасност на труда, но за компанията най-важна е културата на безопасност и това е главната цел, която си поставя мениджмънтът на компанията и която важи за всички, които прекрачват прага на централата, пише вестник Старозагорски новини.
Пред медиите Тотю Младенов изрази задоволство от инвестициите, които е направила компанията в безопасността и здравето на хората при работа. "Ей И Ес" е един добър пример за корпоративна социална отговорност, с инвестиции за безопасността на труд, в околната среда, в човешкия ресурс, в обучението и квалификацията на кадрите и с инвестиции в различни нужди на местната власт", каза още социалният министър.

Още новини