Начало Новини Актуално В Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе работна среща, насочена към развитието на дуалното обучение

В Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе работна среща, насочена към развитието на дуалното обучение

Актуално

дуалното обучениеВ Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе работна среща за развитие на дуалното обучение в Област Стара Загора. На нея присъстваха представители на Регионално управление на образованието Стара Загора, което е съорганизатор на срещата, директори на професионални гимназии и представители на фирми, работещи или планиращи да работят с дуално обучение.

Председателят на Палатата Олег Стоилов обърна внимание на добрите резултати постигнати в прилагането на дуалното обучение в професионалните гимназии на област Стара Загора, която беше отличена като водеща при приключването на проект ДОМИНО, част от проект Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система, финансиран от Конфедерация Швейцария по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Олег Стоилов отбеляза, че това се дължи до голяма степен на създаденото ефективно и устойчиво партньорство между всички заинтересовани страни - представители на образованието, бизнеса, институциите, местните и регионалните власти, което е предпоставка за бъдещото му успешно развитие. Г-н Стоилов представи писмо до работодателските организации от Министерството на образованието и науката за създаване на национална информационна база с данни на работодатели, които отговарят на условията за включване с конкретна информация в дуалната система.

Татяна Димитрова, директор на РУО Стара Загора, потвърди голямата роля на партньорството за развитието на дуалното обучение и въобще на професионалното образование в областта и заедно с Галина Вангелова представи проекта Подкрепа на дуалната система на обучение в България.

В последвалата дискусия взеха участие всички присъстващи, като споделиха своите добри практики и направиха препоръки. В заключение те се обединиха около оценката за ползите от дуалното обучение за развитието на Стара Загора, региона и страната и декларираха, че ще продължат активно да работят в този формат.

 cci do 02

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

 

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Още новини