Начало Новини Актуално В Старозагорско ще се увеличат пунктовете за контрол на движението

В Старозагорско ще се увеличат пунктовете за контрол на движението

Актуално
АМ Тракия

В Стара Загора беше приета Областна стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на територията на региона за периода (2012 – 2020) и План за действие за 2012 – 2013 година. За председател на Областната комисия по безопасност на движението бе избран областният управител Недялко Недялков, за зам.-председател - зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов, за секретар – началник сектор Пътна полиция Пламен Момчев, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

На днешното заседание представители на 11-те общини докладваха за вложените средства за 2011 г. и предвидените за 2012 г. за изпълнение на мерки за безопасно движение по пътищата в т.ч. и видеонаблюдение.

Пламен Момчев очерта рисковите участъци с концентрация на катастрофи на територията на всяка община в област Стара Загора. Според него най-проблематичните участъци с голяма концентрация на ПТП в областта са: път ІІ–66 – разклонът за с. Оряховица, АМ Тракия до Чирпан, път І-5 проходът Шипка от 171 до 174 км., път І–6 – разклонът за с. Копринка и Прохода на Републиката, по който има 4 тежки пътни участъци.

В област Стара Загора към момента са поставени 11 стационарни камери за видеонаблюдение на движението.
Сред задачите на Областната комисия по безопасност на движението са: осигуряване на повече пунктове за контрол на режима на скоростта с мобилни системи за видеоконтрол; контрол над велосипедисти, мотоциклетисти, ППС с животинска тяга; обезопасяване на районите около училищата; организиране и провеждане на засилен общински и полицейски контрол и др.

Още новини